Höstens Blue
Products-workshoppar ordnas huvudsakligen i Åbo, men vi glömmer inte bort
produktutvecklingsprocessen som vi påbörjat i Vasaregionen. I höstens nya Creative Cooking-workshop får du,
precis som namnet säger, medverka i kreativ matlagning genom att bl.a. utforma
och experimentera med nya recept där vårens utvecklade fiskprodukter utgör
huvudråvaran. I workshoppen kommer du också att få ge viktiga bidrag och tips
på användarmöjligheter till vidareutvecklingen av produkterna. Som vanligt
kommer en salig blandning av företagare, matentusiaster, studeranden och
forskare att delta på workshoppen och tillsammans ställer vi oss nu framför
skärbrädan!
Workshoppen, som
betonar fiskprodukter, ordnas på svenska
i Åbo Akademis undervisningskök i Vasa onsdagen den 21.11 kl. 17-20. Adress:
Strandgatan 2
Food
Bait-projektet ordnar två Creative Cooking-workshoppar på finska i Seinäjoki
under hösten. Måndag 29.10 och torsdag 22.11 kl. 17-20 vid Frami i restaurang
Prikka.
Som tillägg till
höstens program görs också en djupdykning i förpackningar under Förpackningseftermiddagen
5.11.2018 i Seinäjoki (på finska), samt ett webinar med temat Historisk
måltidskultur (på svenska) tillsammans med Umeå universitet. Dessa evenemang ordnas
i samarbete med Food Bait –projektet och är kostnadsfria. Blue products
samarbetsföretag är också välkomna!
Mer information
och anmälningar: Sandra Mellberg, sandra.mellberg@utu.fi, tel. 050 466
6837