Minkälaisia kalatuotteita tulevaisuudessa
löytyy kaupan hyllyltä? Mitä vähemmän hyödynnetyistä kaloista voidaan tehdä?
Näihin kysymyksiin etsii vastauksia Kalastuksen innovaatio-ohjelma Blue
Products kumppaneineen. Projekti esittäytyy laaja-alaisesti Turun ruoka- ja
viinimessuilla 5.-7.10.2018 osastolla C/105.
- Kutsumme tavalliset kuluttajat tutustumaan,
maistamaan ja haistamaan osastolle tuotekehityksessä olevia näytteitä vesiemme
aarteista, kertoo projektikonsortion koordinaattori Guy Svanbäck.
Osastolla voi osallistua koko messujen ajan
Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen
kuluttaja-arviointeihin, eli antaa tutkimusten käyttöön mielipiteensä uusista
ruokatuotteista sekä nuuhkaista merellisiä tuoksuja Turusta. Miltä voikaan
näyttää nyhtökala tai mitä kalan gelatiinikalvoilla voidaan tehdä? Miltä
maistuu lahnamakkara?
Perjantaina 5.10.: Järvikaloissa piilevät
D-vitamiinilähteet
Luonnonvarakeskuksen tutkimuksissa on paljastunut järvikalojen huomattavat D-vitamiinimäärät mm. lahnan ja ahvenen mädistä. Tarjolla myös tietoa miten kalojen suomuista voi saada ravintoaineita ja makua esimerkiksi välipaloihin ja ravintolisiin.
Luonnonvarakeskuksen tutkimuksissa on paljastunut järvikalojen huomattavat D-vitamiinimäärät mm. lahnan ja ahvenen mädistä. Tarjolla myös tietoa miten kalojen suomuista voi saada ravintoaineita ja makua esimerkiksi välipaloihin ja ravintolisiin.
Lauantaina 6.10.: Minkälaisia uusia
tuotteita kotimaisesta kalasta voi tehdä?
VTT:n edustaja kertoo, kuinka kotimaista kalaa voi käyttää ihan uudenlaisten tuotteiden tekemiseen. Esimerkiksi hienoksi jauhetusta kalasta voi valmistaa kestävän kehityksen arvojen mukaista "nyhtökalaa", joka on paitsi maukasta ja terveellistä, myös helppoa käyttää kotikeittiöissä.
VTT:n edustaja kertoo, kuinka kotimaista kalaa voi käyttää ihan uudenlaisten tuotteiden tekemiseen. Esimerkiksi hienoksi jauhetusta kalasta voi valmistaa kestävän kehityksen arvojen mukaista "nyhtökalaa", joka on paitsi maukasta ja terveellistä, myös helppoa käyttää kotikeittiöissä.
Sunnuntaina 7.10.: Mitä tutkimus kertoo
meille tuotekehityksen mahdollisuuksista?
Turun Yliopiston Elintarvikekemian ja elintarvikekehityksen tutkijat esittelevät osastolla kalasta tehtävää tutkimusta ja innovatiivisia tuotekonsepteja kalan käytön lisäämiseksi.
Turun Yliopiston Elintarvikekemian ja elintarvikekehityksen tutkijat esittelevät osastolla kalasta tehtävää tutkimusta ja innovatiivisia tuotekonsepteja kalan käytön lisäämiseksi.
Tervetuloa mukaan, nähdään messuilla!
Lisätietoa messuista:http://www.turunmessukeskus.fi/tapahtuma/turun-ruoka-ja-viinimessut/