2.11.2018

Blue Products Turun ruoka- ja viinimessuilla


Blue Products on kalastuksen innovaatio-ohjelma, jossa mukana on Turun yliopiston elintarvikekemian laitos ja funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus, VTT ja Luke. Meidän kaikkien toimia taas koordinoi Österbottens Fiskarförbund ja hallinnoi Aktion Österbotten. Me Turun yliopiston Funktionaalisen elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen väki järjestämme tuotekehitystyöpajoja osana meidän työpakettiamme ja olemme kaikki jonkin sortin ruokaharrastajia. Muu projektin väki on enemmän tutkijapainotteista porukkaa, joka kehittelee laboratorioissa uusia ja mielenkiintoisia sovelluksia vähempiarvoisille kalalajeille ja sivuvirroille, koska nämä sovellutukset ovat ruokaa tai käyvät ruuan laittoon, niin päätimme että olisi hyvä idea käydä esittelemässä hankkeemme tähän astisia tuloksia myös kuluttajille ja paikalla olleille kala-alan yrityksille!

Jaakko Lukelta ja Blue Products messuosasto
Saimme projektin muut osapuolet todella hyvin mukaan ja samalla kasan ihmeteltäviä innovaatioita messuille. VTT toi mukanansa nyhtösilakkaa ja 3D-tulostettua mätiä, Luke esitteli suomalaisten kalojen suomuista eristettyä kollageenia ja niiden mahdollisia käyttökohteita sekä mädeistä löydettyjä hyviä D-vitamiinipitoisuuksia. Turun yliopiston elintarvikekemian laitos esitteli silakkamassan säilyvyystuloksia ja kuinka he ovat saaneet silakan säilymään paremmin mm. puolukkaa tai yrttejä lisäämällä. Me taas teimme kuluttajatutkimusta yrittäjillemme ja maistatimme lahnamakkaraa ja suomalaisista aineksista tehtyä röraa messuvieraille.
Kaisu VTT:ltä esittelemässä silakkaa.

Messuilla oli hyvä tunnelma ja osastollamme kävi mukavasti vieraita kolmen päivän aikana, lisäksi saimme vielä hankkeellemme kivasti näkyvyyttä kun messuorganisaatio päätti mainostaa ahkerasti meidän osastoamme.

Kiitos siis kaikille osastollamme vierailleille ja ehkäpä meidät löytää vielä joiltakin muiltakin messuilta?

Seuraavaksi esittelemme meidän innovaatio-ohjelmaamme Kalatalouden innovaatiopäivillä Vantaalla 8.-9.11. ja siellä on mukana myös muut kalatalouden innovaatio-ohjelmat. 

Nähdään siellä!

Katja, Sandra, Susanna ja Anu