Tähän tavoitteeseen pyritään mm. rakentamalla sarja ruokainnovaatioiden tuotekehitystyöpajoja pk-yrityksille. Tarkoituksena on kehittää ruokaan liittyviä tuotteita, palveluita tai ratkaisuja. Työpajoissa luodaan aktiivinen vuoropuhelu yritysten, tutkijoiden ja kehittäjien sekä aktiivisten ruokaharrastajien välille.
Yhteistyössä Food Bait -projektin kanssa tehtävät työpajasarjat tuovat mukaan lisäresurssina tutkijoiden konsultointiapua sekä kuluttaja-arviointeja kehitysprosessin eri vaiheissa.
Tuotteet, palvelut tai ratkaisut kehitetään yrityksissä, ja esitellään 1-4 ruoka-alan tapahtumassa Suomessa ja Ruotsissa.
Hyödyt osallistuvalle yritykselle
- Työpajoihin osallistuva yritys saa kuluttajapalautetta tuotekehityksen ideoinnista lähtien koko tuotekehitysprosessin ajaksi
- Tutkimustietoa tukemaan tuotekehitysprosessia
- Uusille kehitettäville konseptituotteille ja vanhoille tuotteille näkyvyyttä sekä Suomessa että Ruotsissa
- Yritysverkosto, joka muodusuu hankkeeseen osallistuvista yrityksistä > kaupallistamisverkosto ja benchmarkkaus