Elintarvikeyritykset, tutkijat ja ruokaharrastajat ovat kohdanneet
yhteisöllisen ruokakehittämisentoimintamallin parissa Seinäjoella ja Vaasassa
kevään 2018 aikana. Kesäkuun alussa pidetyssä Food Business Summitissa
(12.-13.6.2018) esiteltiin tämän prosessin tuloksia ja kehitettyjä
elintarvikkeita. Blue Products ja Food Bait -projektit toivat Seinäjoelle
puhujaksi myös ekoravintoloitsijan, ruokakirjailija ja keittiömestari Arthur
Potts Dawsonin Iso-Britanniasta.
Tuottajia mukana pitkin Pohjanmaata
Tuote-esittelyissä olivat projektien tässä vaiheessa mukana Alavuden
Öljynpuristamon Punajuuripesto, Laidun Herefordin Teuvalaista Nyhtönautaa,
Snickars Delin kotimainen kalaherkku (röra) Raippaluodosta, Pietarsaarelaisen
Pesma Tmi:n kalamakkara “Lahnakkara”, Pirjon Pakarin siemenpaahtoleipä
Seinäjoelta, sekä Jalasjärveläisen West Mills Oy:n kauramuru. Ruokien
vastapainoksi mukana oli myös Lappajärveltä Tiinan Kokkituvan kuusenkerkällä
maustettua Kraatterijärven vettä.
Katso esite tuotteista ja yrityksistä suoraan verkosta täältä!
Tapahtumassa oli mukana väkeä viitisenkymmentä henkilöä niin Food Business Summitista, samaan aikaan järjestetystä kansainvälisestä ERIAFF-konferenssista, sekä tietenkin tuttuja kasvoja työpajoistamme.
Yleisömaistatuksissa Framin aulassa vieraili noin satakunta ihmistä ja
palautteita kerättiin runsaasti. Kokoamme yleisöpalautteista koonnin
yrityksille vielä ennen kesälomille siirtymistä.
Tuotelanseeraukset mediassa
Tapahtumassa juttua kävi tekemässä myös YLE Pohjanmaa, jonka tv-uutisten
jutun voit käydä katsomassa YLE Areenasta täältä.
Ilkassa juttu on luettavissa verkossa vain tilaajille.
Kuvana liitteenä täällä.
Projektien yhteinen seminaariosio ”Co-creation in food development – case Food Bait” järjestetiin Food Business Summit -tapahtumassa keskiviikkona 13.6.2018 klo 9-11.30.
(kuvat: Katja Marttunen)