22.10.2018

Låt matidéerna flöda på höstens nya Creative Cooking-workshop


Höstens Blue Products-workshoppar ordnas huvudsakligen i Åbo, men vi glömmer inte bort produktutvecklingsprocessen som vi påbörjat i Vasaregionen. I höstens nya Creative Cooking-workshop får du, precis som namnet säger, medverka i kreativ matlagning genom att bl.a. utforma och experimentera med nya recept där vårens utvecklade fiskprodukter utgör huvudråvaran. I workshoppen kommer du också att få ge viktiga bidrag och tips på användarmöjligheter till vidareutvecklingen av produkterna. Som vanligt kommer en salig blandning av företagare, matentusiaster, studeranden och forskare att delta på workshoppen och tillsammans ställer vi oss nu framför skärbrädan!
Workshoppen, som betonar fiskprodukter, ordnas på svenska i Åbo Akademis undervisningskök i Vasa onsdagen den 21.11 kl. 17-20. Adress: Strandgatan 2
Food Bait-projektet ordnar två Creative Cooking-workshoppar på finska i Seinäjoki under hösten. Måndag 29.10 och torsdag 22.11 kl. 17-20 vid Frami i restaurang Prikka.
Som tillägg till höstens program görs också en djupdykning i förpackningar under Förpackningseftermiddagen 5.11.2018 i Seinäjoki (på finska), samt ett webinar med temat Historisk måltidskultur (på svenska) tillsammans med Umeå universitet. Dessa evenemang ordnas i samarbete med Food Bait –projektet och är kostnadsfria. Blue products samarbetsföretag är också välkomna!
Mer information och anmälningar: Sandra Mellberg, sandra.mellberg@utu.fi, tel. 050 466 6837