25.6.2018

Tuoteuutuuksien esittelyä ja seminaari Food Business Summitissa


Elintarvikeyritykset, tutkijat ja ruokaharrastajat ovat kohdanneet yhteisöllisen ruokakehittämisentoimintamallin parissa Seinäjoella ja Vaasassa kevään 2018 aikana. Kesäkuun alussa pidetyssä Food Business Summitissa (12.-13.6.2018)  esiteltiin tämän prosessin tuloksia ja kehitettyjä elintarvikkeita. Blue Products ja Food Bait -projektit toivat Seinäjoelle puhujaksi myös ekoravintoloitsijan, ruokakirjailija ja keittiömestari Arthur Potts Dawsonin Iso-Britanniasta. 

Tuottajia mukana pitkin Pohjanmaata
Tuote-esittelyissä olivat projektien tässä vaiheessa mukana Alavuden Öljynpuristamon Punajuuripesto, Laidun Herefordin Teuvalaista Nyhtönautaa, Snickars Delin kotimainen kalaherkku (röra) Raippaluodosta, Pietarsaarelaisen Pesma Tmi:n kalamakkara “Lahnakkara”, Pirjon Pakarin siemenpaahtoleipä Seinäjoelta, sekä Jalasjärveläisen West Mills Oy:n kauramuru. Ruokien vastapainoksi mukana oli myös Lappajärveltä Tiinan Kokkituvan kuusenkerkällä maustettua Kraatterijärven vettä.

Katso esite tuotteista ja yrityksistä suoraan verkosta täältä!

Tapahtumassa oli mukana väkeä viitisenkymmentä henkilöä niin Food Business Summitista, samaan aikaan järjestetystä kansainvälisestä ERIAFF-konferenssista, sekä tietenkin tuttuja kasvoja työpajoistamme. Yleisömaistatuksissa Framin aulassa vieraili noin satakunta ihmistä ja palautteita kerättiin runsaasti. Kokoamme yleisöpalautteista koonnin yrityksille vielä ennen kesälomille siirtymistä.


Tuotelanseeraukset mediassa 
Tapahtumassa juttua kävi tekemässä myös YLE Pohjanmaa, jonka tv-uutisten jutun voit käydä katsomassa YLE Areenasta täältä


Projektien yhteinen seminaariosio ”Co-creation in food development – case Food Bait” järjestetiin Food Business Summit -tapahtumassa keskiviikkona 13.6.2018 klo 9-11.30. 


(kuvat: Katja Marttunen)