19.2.2018

Tervetuloa Blue Products -projektin sivuille

Kalastuksen innovaatio-ohjelman tavoitteena on kotimaisen kalan arvon lisääminen erityisesti kehittämällä uusia korkean lisäarvon tuotteita. Erityisenä painopistealueena ovat silakka, kilohaili ja särkikalat. Tavoitteena on siirtää tai kehittää Suomen olosuhteisiin soveltuvaa teknologiaa ja toimintatapoja kalasaaliiden täysimääräiseksi hyödyntämiseksi (elintarvikkeiden ohella mm. lisäravintoaineet ja lääkkeenkaltaiset yhdisteet).

Innovaatio-ohjelman viralliset esittelysivut löytyvät Meri- ja kalatalous -sivustolta, missä on esitelty myös muut alan innovaatio-ohjelmat. Näille sivuille on kuitenkin koottu käytännönläheistä tietoa Blue Products -osaprojektien ajankohtaisista tapahtumista, projektikuulumisia ja myös vinkkejä muihin alan ajankohtaisiin teemoihin. Tutustu toimintaa ajankohtaista -palstan kautta ja seuraathan meitä myös Facebookissa ja Twitterissä @products_blue!

Blue Products - projektin osatoteuttajiin pääset tutustumaan suoraan oikean palstan linkkilistasta. Konsortiota koordinoi Österbottens Fiskarförbund ja hallinnoi Aktion Österbotten. Muita toimijoita ovat Teknologian tutkimuskeskus (VTT), Turun yliopisto (UTU) ja Luonnonvarakeskus (Luke).

Tervetuloa mukaan uusien innovaatioiden kehittämiseen Blue Products - tiimin kanssa!